Aşçılık

AÖF'nin sunduğu bu önlisans programı, öğrencilere temel mesleki bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefler. Programdaki dersler, iş hayatına yönelik uygulamalı eğitimlerle desteklenir.

Dönem 1

İngilizce 1

İngilizce 1 Soruları

Türk Mutfak Kültürü

Türk Mutfak Kültürü Soruları

Temel Mutfak Teknikleri

Temel Mutfak Teknikleri Soruları

İçecek Bilgisi

İçecek Bilgisi Soruları

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi Soruları

Gastronominin Temelleri

Gastronominin Temelleri Soruları

Dönem 2

İngilizce 2

İngilizce 2 Soruları

Turizmde Girişmcilik ve İnovasyon

Turizmde Girişmcilik ve İnovasyon Soruları

Yemek Sosyolojisi

Yemek Sosyolojisi Soruları

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik Soruları

Gastronomi Tarihi

Gastronomi Tarihi Soruları

Beslenmenin Temel İlkeleri

Beslenmenin Temel İlkeleri Soruları

Dönem 3

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Soruları

Türk Dili 1

Türk Dili 1 Soruları

Dünya Mutfakları 1

Dünya Mutfakları 1 Soruları

Gıda Coğrafyası

Gıda Coğrafyası Soruları

Gastronomi ve Medya

Gastronomi ve Medya Soruları

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Soruları

Dönem 4

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Soruları

Türk Dili 2

Türk Dili 2 Soruları

Turizm Ekonomisi

Turizm Ekonomisi Soruları

Menü Yönetimi

Menü Yönetimi Soruları

Osmanlı Mutfağı

Osmanlı Mutfağı Soruları

Yöresel Mutfaklar

Yöresel Mutfaklar Soruları